torsdag den 26. juli 2012

Agerhønesuppe - anno 1919

 Potage purée de perdix.

Til 6 personer:


1500 g. Vildtsuppe, (som man har fåer ved at koge det ureelle af fjervildt med grønsager i let saltet vand)
125 g.   Champigoner
100 g.   Rismel
1           Agerhøne
75 g.     Smør

Agerhønen steges, og kødet pilles fra benene. Skrog og ben presses, og skyen heraf samles.
De pillede championer sauteres af i smør. Kødet fra agerhønen og championerne presses igennem en purésigte. I en gryde kommes vildtsuppen, som bringes i kog, og heri kastes rismelet, som derefter får lov til at komme i kog. Når det er kogt kommes pureéen af agerhønen og champigoner i sammen med kraften fra skroget. Det hele hældes i en suppeterrin og servers straks. Det er en god suppe til en jagtmiddag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar