torsdag den 26. juli 2012

Spiseligt "Jord" og "Aske"


Malt Jord:
Dag 1.
175 g mel, 85 g maltmel, 50 ghasselnøddemel, 25 g sukker, 75 g lager øl.
Forvarm ovnen til 90 *c grader. Bland alle de tørre ingredienser i enskål og kom det i en foodprocessor. Blend tre korte gange, mens øllettilsættes. Spred ud på en bakke og tør blandingen i  ovnen i 4 – 6 timer.Sorter de største klumper fra den tørre blanding.
Dag 2.
40 g mel, 20 g  maltmel, 50 ghasselnøddemel, 4 g fint salt, 60 g smeltet brunet smør.
Bland alle ingredienserne på samme måde som dag 1. Begynd med de tørreingredienser og tilsæt dernæst smør. Bland her efter de to portioner sammen ien skål med hænderne, for at undgå det klumper sammen.
Jorden er nu færdig til brug.

Løg Aske
Pil 4 store løg i både og brænd dem af i ovnen ved 250 grader, til de er kulsorte. Vær opmærksom på, at det godt kan ryge og lugte en hel del.
Blend løgene til aske og sigt dem igennem en fin sigte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar